
سرپرست جهاددانشگاهی لرستان:
♦ بانک خون بندناف رویان با در اختیار داشتن نیروهای متخصص و مجرب در زمینه نگهداری و ذخیرهسازی خون بندناف و بهرهگیری از دانش و تخصص محققان پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی و با امتیاز پیشگامی در زمینه فناوری سلولهای بنیادی در سطح ملی و منطقهای و اخذ استانداردهای روز دنیا در زمینههای مدیریت کیفیت، ایمنی و بهداشت و زیست محیطی به منظور ارتقای دانش و آگاهی عمومی جامعه از کاربرد سلولهای بنیادی و ایجاد زمینه مناسب برای بهرهگیری از یک زندگی سالمتر برای نسلهای آینده، سال ۱۳۸۸ در لرستان افتتاح شد.
♦ در این بانک، خون بندناف با حفظ هویت خانواده متقاضی برای آنان ذخیرهسازی میشود تا در صورت نیاز خانواده آن را در آینده برای خود و یا فرد دیگری که از نظر ژنتیکی با نمونه سازگاری کافی داشته باشد مورد استفاده قرار دهد.
♦ از ابتدای تاسیس این دفتر تاکنون ۱۵۰۰ نمونه خون بندناف در استان جمعآوری و ذخیرهسازی شده است.
♦ امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته در جمعآوری و ذخیرهسازی خون بندناف شاهد رشد ۱۳۰ درصدی در استان هستیم.
♦ در حال حاضر بانک خون بندناف جهاد دانشگاهی لرستان خدمات جمعآوری، جداسازی و ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف نوزادان را با توافق والدین ارائه میکند.
♦ در بانک عمومی هزینهای برای خون بندناف پرداخت نمیشود اما در بانک خصوصی هزینه اولیه ۸۰ میلیون ریال و در مجموع سالانه چهار میلیون ریال هزینه نگهداری پرداخت خواهد شد.
پینوشت – بلافاصله بعد از زایمان، بندناف از نوزاد جدا میشود و توسط یک سوزن خون از بندناف و جفت جمعآوری و به کیسههای خون منتقل میشود. سپس خون بند ناف نوزاد منجمد و در بانک نگهداری میشود تا چنانچه نوزاد در بزرگسالی مبتلا به بیماریهایی نظیر سرطان خون شود برای درمان استفاده شود.
خون بند ناف منبع غنی از سلولهای بنیادی است که سازنده سلول خونی بوده و برای درمان بیماریهای مختلف از جمله سرطان خون استفاده میشود.
» تازه ترین خبرهای “بهداشت و سلامت” در نسیم دلفان را دنبال کنید (اینجا / کلیک نمایید)