
دکتر جهانیان رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان:
🔹با توجه به بروز ۱۸ مورد مسمومیت از طریق خوردن قارچهای سمی خوراکی در شهرستان و بستری شدن این افراد در بیمارستان طی دو هفتهی اخیر، این نگرانی وجود دارد که آمار تعداد مبتلایان به این نوع از مسمومیت به صورت روزافزون افزایش یابد.
🔹در حال حاضر هیچگونه روش قطعی برای تشخیص قارچهای خوراکیِ سمی از غیرسمی وجود ندارد، لذا میبایست در مصرف این ماده خوراکی جانب احتیاط را رعایت نموده و از خوردن قارچهای مشکوک پرهیز کرد.
🍄نکاتی در خصوص مسمومیت با قارچهای سمی خوراکی:
▫️طی ۵ تا ۲۴ ساعت اول پس از خوردن قارچ سمی، علایمی شبیه به یک مسمومیت غذایی بصورت تهوع، استفراغ، درد کرامپی شکم و اسهال آبکی که ممکن است خونی شود رخ میدهد.
▫️از دست دادن مایعات از راه اسهال و استفراغ می تواند منجر به بروز شوک در فرد شود.
▫️پس از گذشت ۶ روز از شروع مسمومیت، این احتمال وجود دارد که با درگیری اعصاب مرکزی، فرد مسموم دچار تشنج شده و حتی به کما رود.
▫️میزان مرگ و میر مسمومیت با قارچهای خوراکی تا حدود ۷۱ درصد در برخی مناطق کشور به ثبت رسیده است. مرگ، معمولاً ۱ تا ۲ هفته بعد از شروع مسمومیت رخ میدهد.
▫️بهترین و مهمترین اقدام اولیه در ساعت اول پس از بلع قارچ سمی، القای استفراغ با تحریک حلق می باشد.
▫️در صورت بروز مسمومیت، میبایست بیمار را بصورت فوری به بیمارستان انتقال داد.
✍🏻 روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان