بودجه سال ۹۵ کشور در حالی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد که کاهش شدید قیمت جهانی نفت چالشهایی برای دولت به همراه داشت…
نسیـــم دلفـان – با این وجود بنا به گفته مسئولان رقم بودجه سال ۹۵ لرستان به ویژه در بحث اعتبارات عمرانی نسبت به دیگر استانها وضعیت مطلوبتری دارد.
استاندار لرستان با اشاره به میزان اعتبارات عمرانی استان در لایحه بودجه سال آینده اظهار کرد: در این مورد میزان اعتبارات عمرانی پیشبینی شده لرستان در لایحه بودجه ۹۵ نسبت به سال ۹۴ حدود ۴۱٫۴ درصد افزایش یافته است.
“هوشنگ بازوند” با بیان این که اعتبارات عمرانی پیشبینی شده سال ۹۵ معادل ۶۰۲ میلیارد تومان است، گفت: این در حالی است که اعتبارات عمرانی سال ۹۴ معادل ۴۲۶ میلیارد تومان بوده است.
استاندار با اشاره به اینکه استفاده از ردیفهای ملی برای اجرای پروژههای مهم برای توسعه استان ضروری است، اظهار داشت: نمایندگان استان در این زمینه رایزنیهایی در سطوح مختلف داشتهاند.
بازوند در بخش دیگری از سخنان خود به وصول ۹۸ درصدی درآمدهای لرستان در سال ۹۴ اشاره کردو گفت: درآمدهای لرستان امسال ۳۱۶ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان این که میزان درآمدهای لرستان برای سال ۹۵ حدود ۳۸۷ میلیارد پیش بینی شده است، عنوان کرد: مجموع اعتبارات برای سال آینده ۹۵۲ میلیارد تومان است که این میزان در سال جاری ۸۶۴ میلیارد تومان بوده است.
بازوند با تأکید بر لزوم پیگیری مدیران لرستان برای دریافت اعتبارات ملی سال ۹۵ تأکید کرد و گفت: یکی از ملاکهای ارزیابی مدیران لرستان جذب میزان اعتبارات ملی است.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان نیز گفت: بودجه عمومی دولت ۳۰۷ هزار و ۳۸۱ میلیارد تومان است.
“امید امیدیشاهآبادی” افزود: از این میزان ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی، ۲۷ هزارمیلیارد تومان پروژههای ملی و ۲۵ هزار تومان به ردیفهای متفرقه اختصاص دارد.
وی با اشاره به سهم استانهای کشور از مجموع اعتبارات عمرانی برای سال ۹۵ اظهار کرد: سهم استانها در این زمینه ۷ هزار میلیارد تومان است که سهم لرستان رقمی بیش از ۶۰۲ میلیارد تومان میباشد.
وی با بیان این مطلب که اعتبارات عمرانی لرستان نسبت به سال ۹۴ رشدی ۴۱٫۴ درصدی داشته است، افزود: استان در زمینه اعتبارات عمرانی پس از استان البرز و کرمان رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
امیدی ادامه داد: رشد اعتبارات عمرانی استان نسبت به میانگین کشوری که ۲۸ درصد میباشد، مطلوب است.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان در ادامه کل رقم بودجه استان در بخش اعتبارات هزینهای را ۲۱۸ میلیارد تومان عنوان میکند.
وی با بیان میزان اعتبارات هزینهای استان در سال ۹۴ گفت: بودجه سال گذشته استان ۱۸۱ میلیارد تومان بوده است، یعنی ما در بودجه سال ۹۵ رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشتهایم.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ادامه داد: در بودجهبندی سال ۹۵ در بخش هزینهای لرستان رتبه ۱۳ را کسب کرده است.
امیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب که یکی از ایرادهای بودجه بالا بودن سهم اعتبارت عمرانی ملی نسبت به اعتبارات استانهاست افزود: ۴۲٫۶ کل اعتبارات عمرانی به ۴۷٫۶ میلیارد تومان اعتبار به پروژه چهارخطههای استان، ۱۵ میلیارد تومان به انتقال آب کاکارضا و ۶ میلیارد تومان به مجتمع فرهنگی خرمآباد اشاره کرد.
امیدی تأکید منمود: جذب اعتبارات عمرانی ملی و ردیفهای متفرقه نیازمند تلاش مدیران اجرایی استان است.وی میافزاید: اگر رایزنی و پیگیری بیشتری صورت گیرد سهم استان هم از ردیفهای متفرقه و هم اعتبارات ملی بیشتر میشود.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مجموع اعتبارات سال ۹۳ گقت: سال ۹۳ مجموع اعتبارات عمرانی، ملی و ردیفهای متفرقه هزار میلیارد تومان بوده است.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود این رقم در سال ۹۴ بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان باشد، زیرا هنوز جمعآوری کلی صورت نگرفته است.
امیدی در مورد تخصیص اعتبارات سال ۹۴ گفت: ۵۰ درصد از اعتبارات عمرانی سال ۹۴ تخصیص پیدا کرده که اندک است.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان در پاسخ به این سؤال که آیا بودجه تعیین شده با نیازهای استان تناسب دارد؟ پاسخ داد: این بودجه برای لرستان کافی و رضایت بخش نیست.
وی با بیان این مطلب که تلاش مدیریت ارشد استان بر اتمام پروژههای نیمهتمام و توسعه لرستان اس، افزود: به همین دلیل فقط با پروژهای موافقت میشود که در کارگروه ۲۱۵ سیکل مورد نظررا طی کند و حداکثر زمان تکمیل آنها ۳ سال باشد.
امیدی نقش استاندار و نمایندگان استان در جذب اعتبارات ماده ۱۸۰ را مؤثر عنوان میکند و افزود: با توجه به اینکه بودجه جاری و عمرانی استان محدود است، بنابراین برای اتمام پروژههای مهمی مانند چهارخطهها و راهآهن باید تلاش بیشتری انجام شود.
شهردار خرمآباد نیز در این خصوص بیان کرد: بودجه جاری و عمرانی تعیینشده پاسخگوی نیازهای شهر نیست.
“یحیی عیدیبیرانوند” تصریح کرد: نمایندگان استان در مجلس پیگیر جذب اعتبار از ماده ۱۸۰ و استفاده از فاینانس خارجی و داخلی برای پیگیری و اجرای پروژههای استان باشند.
وی افزود: با توجه به رقم پایین بودجه جاری و عمرانی استان نمایندگان و مدیران اجرایی استان نباید منتظر پولی باشند که در بودجه تعیین شده است.
عیدیبیرانوند ادامه داد: باید تلاش بیشتری در مورد تخصیص و جذب اعتبار از محلهای مختلف برای اجرای پروژههای استان انجام دهند.
شهردار با بیان این که برخی پروژههای کلان شهرداری نیاز به بودجههای کلان دارد، افزود: بر همین اساس نیاز است دولت بخشی از اعتبارات عمرانی را برای تکمیل این پروژهها اختصاص دهد.
شهردارخرمآباد ادامه داد: تکمیل این پروژهها با توجه به قطره چکانی بودن اعتبارات ناشی از دریافت عوارض و همچنین مشارکت پایین بخش خصوصی امکانپذیر نیست.
وی معتقد است: نمایندگان استان در صورت هماهنگی با مدیریت اجرایی استان در زمینه جذب اعتبارات از محلهای مختلف موفقیت بیشتری برای تکمیل پروژهها کسب خواهند کرد.