چهارشنبه , ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

لرستان یکی از کمترین نرخ های رشد جمعیت را دارد/بیشترین نرخ باروری در دلفان و کمترین در الشتر

رئیس کمیسیون مطالعات سیاستهای جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وجود دو فرزند در هر خانواده برای بقای جامعه لازم است گفت: لرستان در سال های اخیر یکی از کمترین نرخ های رشد طبیعی جمعیت را در کشور دارا بوده است…


نسیـــم دلفـان – به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد محمودی پیش از ظهر پنج شنبه در اولین نشست علمی مقابله با تحدید نسل در سالن اجتماعات بیمارستان شهید فخرالدین رحیمی خرم آباد با بیان اینکه درحال حاضر هفت میلیارد و ۱۵۰ میلیون نفر بر روی زمین زندگی می کنند گفت: این در حالی است که سالانه ۸۰ تا ۹۰ میلیون نفر معادل ۱٫۲ درصد به جمعیت جهان افزوده می شود.

وی افزود: به ازای هر زن در دنیا ۲٫۵ فرزند متولد می شود بنابراین پیش بینی می شود اگر جهان با سناریوی متوسط سازمان ملل متحد پیش رود تا اواسط سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت جهان به حدود ۱۰ میلیارد و ۷۵۰میلیون نفر برسد.

محمودی در ادامه با ابراز تاسف از کاهش جمعیت در ایران در مقایسه با سال های بسیار قبل در کشور عنوان کرد: کشور ما در زمان جنگ های ایران و یونان حدود ۵۰ میلیون و در سال ۱۸۶۰ میلادی ۴٫۵ میلیون و در سال ۱۸۸۰ حدود ۶ تا ۸ میلیون نفر جمعیت داشت.

رئیس کمیسیون مطالعات سیاست های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: امروز با کمال تاسف براساس آخرین سرشماری در سال ۹۰ جمعیت کل کشور به ۷۵ میلیون و ۱۴۰ هزار نفر رسیده است که از این میزان ۷۱ درصد جمعیت شهرنشین و دارای نرخ رشدی به میزان ۲٫۱ درصد است.

وی با مقایسه نرخ جانشینی ایران با سایر کشورهای جهان گفت: در سال ۶۵ به ازای هر زن ۶٫۵ فرزند در ایران وجود داشت اما امروز به ازای هر زن به طور متوسط تنها ۱٫۷ فرزند وجود دارد.

رئیس کمیسیون مطالعات و پایش جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه وجود حداقل دو فرزند در هر خانواده را برای بقای جامعه ضروری دانست و گفت: در حال حاضر نرخ مرگ و میر در ایران شش در هزار است بدین معنا که به ازای هر هزار تولد ۶ نفر فوت می کند.

وی در خصوص آمار رشد جمعیت در استان لرستان نیز گفت: براساس آمار شهرستان خرم آباد در سال ۹۰ حدود ۱۰ هزار و ۵۲ مورد تولد را داشته در حالی که جمعیت کل شهرستان ۴۸۷ هزار نفر است.

محمودی همچنین با بیان اینکه استان لرستان در سال ۹۰ با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر، ۳۵ هزار ۷۹۹ مورد تولد را تجربه کرده است عنوان کرد: بر اساس این آمار و با محاسباتی ساده می توان دریافت که نرخ رشد جمعیت در استان لرستان برابر ۱٫۴ درصد و به ازای هر هزار مورد فوت ۲۰ نفر در سال به دنیا می آیند.

وی با اشاره به اینکه لرستان یکی از کمترین نرخ های رشد طبیعی جمعیت را در کشور داراست بیان داشت: در حال حاضر یک درصد جمعیت لرستان به سایر استان ها و یا کلان شهرها مهاجرت می کنند.

رئیس کمیسیون مطالعات و پایش سیاست های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی نرخ رشد باروری در لرستان را در سال ۶۵ حدود ۵ فرزند برای هر زن دانست و اظهار داشت: از سال ۸۸ تا ۹۰ نرخ باروری در لرستان حدود ۱٫۸ درصد است.

وی شهرستان دلفان با حدود ۳٫۵ فرزند در هر خانواده را دارای بیشترین نرخ باروری در استان خواند و گفت: شهرستان سلسله با ۱٫۶۹ فرزند در هر خانواده کمترین نرخ جمعیتی را در بین شهرستان های استان دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *