یکشنبه , ۱۲ آذر ۱۴۰۲

نورآباد شهری پُر ازدحام اما بدون پُل عابر پیاده

✍یوسف عادلی

حتما تا به حال گذرتان به شهرهای همجوار و یا شهرهایی واقع در استانهای دیگر ایران عزیزمان افتاده و برای یکبار هم که شده شاید از روی پل عابر پیاده گذر کرده باشید.

پلهای عابر پیاده ای که بر روی خیابانهای عریض و طویل پر از خودرو خیمه زده اند تا عابران پیاده را از یک سوی خیابان تا سوی دیگر بدون گزند و تصادف با خودروها بسلامت برسانند.

سازه هایی‌ که به دلیل حجم و وزن کم میتوانند در طرح های مختلف ساخته و بر کیفیت دید در منظر شهری بسیار تاثیرگذار باشند و ماحصل آن جلوه ای خاص و مدرن باشد.

اما نورآباد، شهری نسبتا جمع و جور با خیابانهایی هرچند در تعداد کم اما پر تردد و شلوغ که هر چه جلوتر می‌رویم به دلیل بالاتر رفتن آمار مهاجرت روستانشینان به شهرها و دلایل دیگر … بر تراکم خانه‌هایش افزوده و هر ساختمان قدیمی و فرسوده ای که تخریب میشود، جایش را به آپارتمانی چند طبقه می‌دهد که نتیجه ای جز ازدحام نقطه‌ای جمعیت ندارد.

نقاط مختلفی از جمله (خیابانهای اطراف میدان امام ، تقاطع مدرسه معراج با فرمانداری ، چهار راه مطهری و….) که به دلیل نزدیکی به بازار و یا به دلیل وجود مدارس و ادارات همواره پر تردد بوده و در طول سال بارها شاهد صحنه تصادف خودروها و موتورسیکلت‌ها با عابرین پیاده بوده‌ایم؛ صحنه های دردناکی که تا مدتها در ذهن‌ها می‌ماند.

حال که بعد از گذشت سالها، شهرداری نورآباد خود را در مسیر هدایت یک شهردار بومی و کوشا می‌بیند که نتایج اقدامات ریز و درشتش را در جای جای شهر می‌بینیم، می‌توان به حل این مشکل نیز امید داشت تا هم مشکل عبور و مرور مردم از خیابانها حل شود و هم چهره شهر کمی از حالت سنتی در بیاید، ضمنا از فضای تبلیغاتی آن نیز میتوان به نفع رشد اقتصاد شهر و شهرداری استفاده کرد.

?تذکر – اگر چنانچه (گوش شیطان کر) این پیشنهاد مورد پسند اعضای محترم شورای شهر و همچنین شهردار پرتلاش نورآباد قرار گرفت باید به چند نکته توجه نمود تا این پروژه که حتما حجم بزرگی از اعتبارات را نیز به خود اختصاص می‌دهد از سوی مردم مورد استقبال قرار بگیرد.

۱- از طرح های زیبا، جذاب، مدرن و عامه پسند و البته با دوام استفاده شود چون نورآباد شهریست که در فصول مختلف شرایط آب و هوایی متفاوتی دارد، پس باید سازه ای سازگار با این شرایط انتخاب و نصب گردد تا هم در سرما و گرما دوام بیشتری داشته باشد و هم شرایط استفاده بهینه در تمام شرایط آب و هوایی را دارا باشد.

۲- حتما دیده یا شنیده‌اید بارها در کنار پل های عابر پیاده تصادفاتی رخ داده که افراد بخاطر مشقت بالا و پایین رفتن از روی پله ها از پل عابر پیاده استفاده نکرده اند و ترجیح داده اند از عرض خیابان عبور کنند و همین یک لحظه غفلت سبب قطع عضو و شاید مرگ آنان شده که این مشکل نیز با استفاده از پل های دارای «پله برقی» قابل حل است. پله برقی حتما تاثیر بسزایی در ترغیب مردم به استفاده از پلهای هوایی دارد.

۳- در اولویت قرار دادن نقاط پر تردد و حادثه خیزتر جهت ساخت پل و همچنین توجه نمودن به قشر معلول و جانباز جهت استفاده آسانتر نیز نکته‌ایست که نباید به آسانی از آن گذشت.

به امید شهری آبادتر


» سایر یادداشت های ارسالی را مطالعه کنید (اینجا / کلیک نمایید)


Skill
50%

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *