
آرامستان فعلی نورآباد به هیچ وجه دیگر جوابگوی نیاز شهروندان برای دفن اموات نیست و اگر سریعتر چارهاندیشی نشود کار به جاهای باریک خواهد کشید…
نسیم دلفان – قبرستان اصلی شهر نورآباد با قدمتی حدود یکصد سال (به گفته برخی از ساکنان قدیمی این شهر) اکنون جزء محدوده شهر قرار گرفته و از سویی تقریبا به طور کامل پُر شده و دیگر جایی برای دفن اموات جدید متاسفانه وجود ندارد!
حتی از یکی دو سال پیش ناچارأ معبرهای اصلی میان قبرستان نیز محل دفن اموات شد و اکنون این معبرها نیز در حال تکمیل شدن است.
ساماندهی این قبرستان و رفع مشکل برای دفن اموات جدید با تاسیس شوراهای اسلامی شهر نورآباد همیشه در میان اعضاء شورا و شهرداران مسئلهای بود که روی آن خیلی بحث شد اما متاسفانه تا به امروز یعنی شورای ششم هیچ نتیجه ملموسی نداشته است.
در این بین راهکارهای مختلفی مورد بحث و حتی پیگیری قرار گرفت از جمله اضافه کردن اراضی مجاور به قبرستان فعلی و یا ایجاد یک قبرستان جدید در مکانی دیگر در اطراف شهر
این در حالی است که هیچکدام از این راهکارها تا به امروز عملی نشده است و همچنان ساکنان شهر نورآباد با مشکل جدی برای دفن اموات خود مواجه هستند تا جایی که برخی از شهروندان علی رغم میل باطنی ناچارأ فوت شدگان خود را به روستاهای اطراف برده و دفن میکنند!
اکنون در آغازین ماههای شروع بکار شورای ششم هستیم و اعضاء محترم این شورا و همچنین شهردار جدید چند سالی طبیعتا مدیریت این شهر را به عهده دارند.
با توجه به اینکه شواهد و قرائن نشان میدهد شورای ششم و شهردار جدید عزم جدی بر حل برخی از مشکلات شهر دارند لذا جا دارد به این بزرگواران تاکید نماییم که بایستی مشکلات و مسائل پیش رو را به طور دقیق و کارشناسی اولویت بندی نمایند و یکی از اولویت های فعلی که باعث عذاب مردم شده مسئله مهم قبرستان است.
آرامستان فعلی نورآباد به هیچ وجه دیگر جوابگوی نیاز شهروندان برای دفن اموات نیست و اگر سریعتر چارهاندیشی نشود کار به جاهای باریک خواهد کشید و حتی ممکن است به اعتراضات گسترده و تجمع های اعتراضی شهروندان بیانجامد و موضوع امنیتی شود که خدایی نخواسته در چنین صورتی به طبع اعضاء شورای شهر و شهردار بایستی جوابگوی اعتراضات مردمی و حتی شورای تامین شهرستان باشند.
مشکلی که از آن صحبت میکنیم به گونه ای است که چندین بار تاکنون خبردار شدیم بین تعدادی از شهروندان در رابطه با دفن امواتشان (بخاطر جای دفن) درگیری پیش آمده و اگر ریش سفیدان پادرمیانی نمیکردند چه بسا حوادثی رُخ میداد.
به این عزیزان توصیه میکنیم تا دیر نشده هرچه زودتر برای حل این مشکل چارهای بیاندیشند.
علاوه بر حل مشکل جای دفن اموات جدید ، ساماندهی قبرستان فعلی نیز کاری است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.
قبرستان نورآباد با قدمت حدود یکصد ساله هنوز از یک مکان مناسب و اصولی برای شستشوی اموات و نیز سردخانه متناسب با جمعیت شهرستان (برای نگهداری تعدادی جنازهی همزمان) بیبهره است و این واقعا در شأن مردم عزیز این شهر نیست.
در مجاورت این قبرستان از سالها پیش مکانی برای ایجاد یک حسینیه جهت برگزاری مجالس ترحیم و نیز قسمت اداری سازمان آرامستان جانمایی شد و حتی اسکلت این مکان (همانگونه که در تصاویر زیر ملاحظه میکنید) بر پا گردید اما با گذشت چندین سال کار اجرایی آن مسکوت مانده و آهنهای اسکلت این حسینیه روز به روز در مقابل گرما و سرما و بارش های متعدد فرسوده و فرسودهتر میشوند.

دیوارکشی اطراف قبرستان از دیگر اموری است که در بحث ساماندهی قبرستان متاسفانه به فراموشی سپرده شده و لازم است با توجه به اینکه در محدوده شهر قرار گرفته این دیوارکشی انجام پذیرد.
امیدواریم موارد اشاره شده در متن در بحث ایجاد قبرستان جدید و نیز ساماندهی آرامستان فعلی به صورت جدی مورد توجه اعضاء محترم شورای شهر و شهرداری نورآباد قرار گیرد.
✍ رضا محمدی