
دکتر جهانیان رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان:
?با توجه به بروز ۱۸ مورد مسمومیت از طریق خوردن قارچهای سمی خوراکی در شهرستان و بستری شدن این افراد در بیمارستان طی دو هفتهی اخیر، این نگرانی وجود دارد که آمار تعداد مبتلایان به این نوع از مسمومیت به صورت روزافزون افزایش یابد.
?در حال حاضر هیچگونه روش قطعی برای تشخیص قارچهای خوراکیِ سمی از غیرسمی وجود ندارد، لذا میبایست در مصرف این ماده خوراکی جانب احتیاط را رعایت نموده و از خوردن قارچهای مشکوک پرهیز کرد.
?نکاتی در خصوص مسمومیت با قارچهای سمی خوراکی:
▫️طی ۵ تا ۲۴ ساعت اول پس از خوردن قارچ سمی، علایمی شبیه به یک مسمومیت غذایی بصورت تهوع، استفراغ، درد کرامپی شکم و اسهال آبکی که ممکن است خونی شود رخ میدهد.
▫️از دست دادن مایعات از راه اسهال و استفراغ می تواند منجر به بروز شوک در فرد شود.
▫️پس از گذشت ۶ روز از شروع مسمومیت، این احتمال وجود دارد که با درگیری اعصاب مرکزی، فرد مسموم دچار تشنج شده و حتی به کما رود.
▫️میزان مرگ و میر مسمومیت با قارچهای خوراکی تا حدود ۷۱ درصد در برخی مناطق کشور به ثبت رسیده است. مرگ، معمولاً ۱ تا ۲ هفته بعد از شروع مسمومیت رخ میدهد.
▫️بهترین و مهمترین اقدام اولیه در ساعت اول پس از بلع قارچ سمی، القای استفراغ با تحریک حلق می باشد.
▫️در صورت بروز مسمومیت، میبایست بیمار را بصورت فوری به بیمارستان انتقال داد.
✍? روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان