
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایری کشور گفت: یک پکیج گردشگری جامعهمحور یا جامعه بنیاد را تهیه کردیم و جهت گیری اصلی این است که گردشگر به قلمرو عشایری برود.
نسیم دلفان _ مهدی میزبان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه در شرایط سنتی زندگی عشایری میگوییم انسان، دام و مرتع، یعنی زندگی عشایری برپایه دام است و دام هم متکی به مرتع، اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد و برخی موارد ۱۰۰ درصد منابع تأمین زندگی عشایر متکی به دام است.
وی عنوان کرد: در این شرایط شاهد کم بارشی، افزایش دما و خشکسالی هستیم پس صرف اتکا به دام که تک محصولی بودن زندگی عشایر را نشان میدهد در شرایط کنونی استراتژی پایداری برای زندگی نیست.
میزبان تصریح کرد: سازمان امور عشایری ایران با تهیه طرحهای ۹ گانه و ابلاغ آن در شورای معاونین وزارت جهاد کشاورزی دنبال تنوع بخشی به منابع فعالیت، تولید، اشتغال، معیشت و درآمد عشایر است.
پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی برای پرواربندی عشایر
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایری کشور بیان کرد: این طرحهای ۹ گانه شامل گردشگری، توسعه استفادههای غیر تعلیقی و چرایی از مراتع مانند کِشت، جمعآوری و استحصال گیاهان دارویی، توسعه صنایع دستی، توسعه باغات در اراضی شیبدار، کشت گیاهان دارویی در مراتع کمبازده، افزایش راندمان تولیدات دامی با گسترش پرواربندیها که در این زمینه به هر خانوار عشایری برای پرواربندی ۲۰۰ میلیون تومان وام ۱۰ تا ۱۲ درصد پرداخت میشود.
وی ادامه داد: طرح دیگر ایجاد کسب و کارهای جدید در حوزههایی که مزیت نسبی است، به عنوان مثال در منطقه عمارت الیگودرز لرستان آب بود اما عشایر دنبال شیلات نمیرفتند که از دهه ۷۰ روی آن کار کردیم و الان جز قطبهای شیلات در استان و منطقه در ایران هستیم.
میزبان افزود: ما در هر منطقه دنبال مزیتهای نسبی هستیم که منابع معیشتی عشایر را از صرف دام و مرتع خارج کرده و تنوع بدهیم به ویژه در حوزه گردشگری فعال هستیم.
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایری کشور تصریح کرد: گردشگری جامعهمحور مد نظر ماست، مناطق را شناسایی و خانوار عشایر را آموزش بدهیم منطقه گردشگری خود چادر عشایر باشد و هر هزینه انجام شد یک سودی روی آن بکشد.
وی ادامه داد: یک پکیج گردشگری جامعهمحور یا جامعه بنیاد را تهیه کردیم و جهت گیری اصلی این است که گردشگر به قلمرو عشایری برود.