رئیس لرستانی مرکز آموزش شورای عالی استانهای کشور در خصوص طرح بازنگری وظایف و اختیارات شورای اسلامی اظهار داشت: از آنجا که مجلس هر ساله در آستانه انتخابات وارد بحث بازنگری وظایف و اختیارات شوراها میشود، این موضوع قابل تامل است که چرا موضوع به این مهمی را، به صورت طرحهای با فوریت در دستور کار قرار میدهند؟!
به گزارش پایگاه خبری یافته، “سید عابدین نوری” گفت: اگر زمان بررسی طرح مذکور در مجلس را مورد ارزیابی قرار دهیم نمایندگان بیشتر به دنبال جنبه تبلیغاتی آن بوده و کمتر به محتوا و ضرورتهای مورد نیاز شورا پرداختهاند.
وی با بیان این که برکسی پوشیده نیست که حدود اختیارات شوراها متناسب با اصول قانون اساسی وضع نشده؛ تصریح کرد: شوراها فاصله زیادی با جایگاه اصلی خود دارند و توقعات مردم نیز بسیار بیشتر از اختیارات فعلی است.
نوری ادامه داد: با توجه به این که زیر ساختهای انتخابات ما از لحاظ فعالیت منسجم احزاب، گروها و طراحی سیستم و تبلیغات انتخابات بر اساس اصول و آیتمهای یکپارچه و مطلوب گروهی نیست و بر اساس فعالیت سنتی افراد و نامزدهای انتخاباتی در همه انتخابات به خصوص انتخابات شوراها حضور پیدا میکنند و نظر به این که اکثر شوراهای شهر به عنوان شورای شهرداری مطرح و حیطه اختیاراتی فراتر از آن ندارند و شهرداریها صرفا مسئول توسعه، نگهداری فضای سبز، آسفالت معابر وجمعآوری زبالهها میباشند، هنوز به معنای واقعی شهرداری نیستند.
وی بیان کرد: کاهش افراد شوراها بر اساس قانون گذشته در وضعیت کنونی منطقی به نظر میرسد اما از آنجایی که مجلس نباید عقبگرد داشته باشد، باید اجازه میداد که این دوره با قانون جدید تعداد اعضای دورهاش به اتمام میرسید، سپس در یک کار تحقیقاتی مقایسهای با دوره قبلی که با تعداد کمتری شوراها انجام فعالیت داشتند مورد ارزیابی قرار میگرفت.
رئیس مرکز آموزش شورای عالی استانها تصریح کرد: اکنون این اقدام، عمکرد چند سال پیش مجلس که در آستانه انتخابات، تعداد نفرات شوراها را افزایش دادند را زیر سوال میبرد!
کاهش تعداد اعضاء شوراهای اسلامی شهر و روستا در صورت توافق شورای نگهبان
دوشنبه ۱۳ مهرماه ۱۳۹۴ در صحن علنی مصوبهای به تصویب رسید که در صورت تأیید و موافقت شورای نگهبان تعداد اعضای شورای شهر بسیاری از شهرستانها و شهرها و روستاها تغییر خواهد کرد.
در این جلسه علنی، نمایندگان در پی تصویب کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخاب شهرداران، وارد بررسی جزییات این طرح شدند.
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران با ماده یک آن با ۱۶۲ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۲ رأی موافقت کردند.
با توجه به این طرح بهطور حتم تغییرات گستردهای در صورت تأیید و موافقت شورای نگهبان در بدنه شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای کل کشور رخ خواهد داد.
بنابراین با تصویب این طرح و توافق شورای نگهبان بر طبق ماده ۶ تعداد اعضای اصلی و علیالبدل شورای شهر تا ۵۰ هزار نفر، ۵ نفر عضو اصلی و ۳ نفر عضو علیالبدل و شهرها با جمعیت ۵۰ هزار نفر تا ۲۰۰ هزار نفر، ۷ نفر عضو اصلی و ۵ نفر عضو علیالبدل داشته باشد. (در لرستان شامل شهرهای دورود، کوهدشت، پلدختر، الشتر، نورآباد، ازنا و الیگودرز میشود که از ۹ عضو به ۷ نفر کاهش می یابند)
موارد دیگر مندرج در این مصوبه بر این اساس است که شهرهای با جمعیت ۲۰۰ هزار نفر تا ۵۰۰ هزار نفر، ۹ نفر عضو اصلی و ۶ نفر عضو علیالبدل و شهرها با جمعیت ۵۰۰ هزار نفر تا یکمیلیون نفر، ۱۱ نفر عضو اصلی و ۷ نفر عضو علیالبدل خواهد داشت.(شامل شهرهای خرمآباد و بروجرد میشود که از ۱۳ عضو دوباره به ۹ عضو اصلی کاهش مییابند)
در ادامه این مصوبه آمده است که اعضای شورای اسلامی شهرها با جمعیت یکمیلیون نفر تا ۲ میلیون نفر ۱۳ نفر عضو اصلی و ۸ نفر عضو علیالبدل، همچنین شهرها با جمعیت بیش از ۲ میلیون نفر، ۱۵ نفر عضو اصلی و ۱۰ نفر عضو علیالبدل خواهد داشت. که بر همین اساس بسیاری از شهرها و شهرستانهای کشور بهطور حتم در صورت توافق شورای نگهبان دستخوش تغییراتی خواهد شد.
شایان ذکر است در تبصره مادهقانونی تعیین اعضای اصلی و علل البدل مجلس شورای نیز آمده است که ملاک تشخیص جمعیت هر شهر، آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن به اعلام رسمی مرکز آمار ایران خواهد بود.
آقا جان بخدا حتی یک و دو نفرشون هم اضافه و ضرره
شما به من بگین توی همین نورآباد خیری که این شورایی ها داشتند چیه؟ بجز جدال و بحث و درگیری و تنش و …
اینا فقط با انتخاب یک شهردار خوب میتونن به این شهر بی در و پیکر کمک کنند که این رو هم درست انجام نمیدن و هرکدومشون به طرف خودشون می کشن تا گوش شهردار انتخابی دشتشون باشه و هرکاری دلشون میخواد بکنن و …
الان ببینید آیا کسی هست بگه قدرت نفوذ آقای … عضو شورای شهر بر شهردار به چه علتی هست؟
یه زمانی شهرداری بود و یه شهردار ، بلاخره این شهردار بعد از اینکه استفاده های خودش رو میکرد یه کمکی هم به شهر میکرد
اما از زمانی که این شوراهای … درست شده مثلأ توی همین نورآباد باید اول ۹ نفر راضی بشن و خوب خوب … بشن بعد فامیل و اطرافیانشون بعد از اینها تازه نوبت به شهردار و اطرافیان میرسه ، خلاصه تا اینا رو سیر کنند شهر نابود شده رفته پی کارش
اصلأ با به وجود اومدن شوراها دیگه هیچ انتظاری نمیشه از شهردار داشت، هرکاری بکنه یه عده از شورا خوششون میاد و یه عده بدشون میاد و سنگ اندازی میکنن ، کار دیگه ای میکنه ایندفعه اون گروه بهشون بر میخوره
شهردار خلاف میل اینا حرکت کنه تهدید به عزل میشه
خودمونیم بخدا این شوراهای ما بجز مصیبت و هزینه های کلان و حیف و میل هیچ خیری نداشته و نخواهند داشت
به امید روزی که این … رو جمعش کنن
تعداد شوراها هرچی بیشتر بشه از یک جهت خوبه و ازجهت دیگه خوب نیست
از یک جهت میگیم هزینه و حقوق بالای اعضاء و پاداش ها و هدیه ها و حق کمیسیون ها و حق… همه و همه هزینه برداره و هر چه تعداد کمتر باشه بهتره
از طرف دیگه تعداد هر چی بیشتر باشه احتمال تبانی و همدستی و … کمتر میشه و چون نظرات متفاوت میشه احتمالأ …هاشون کمتر میشه
بنظرمن دلفان اصلاشورای شهرهم نداشته باشه ازاین بدترنمیشه شک نکنیدشایدهم بهتربشه.شمابگیدچکارکردن این شوراهای گرامی شهرستان ما،این همه شعاردادن چرایکی بهشون نمیگه کدومتون ازاون همه شعاری ک دادیدیکی روعملی نکنید.
به نظر من ۵ نفر خوب بهتر از ۹نفر غیر متخصصه اما اگه ۹ نفر که روشنفکر باشن ونیت کار و خدمت داشته باشن و به فکر ۴سال دیگه باشن میتونه ارزشمند باشه.در کل منم به ۷ نفر رای میدم اما نظر اون دوستی که میگه هزینه بیشتر میشه با تعداد زیادی اعضاء شورا رو قبول ندارم چرا که۱۵میلیارد بودجه شهرداریه و پول و حقوق شورا اینقدر زیاد نمیشه که فاجعه به بار بیاد اما به قول اون دوستمون اگه تبانی هم بشه با۹نفر کمتر اتفاق میفته درسته
به سلامتی