
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه ما در خصوص معرفی و عرضه محصولات کشاورزی اعم از باغی و زراعی کار چندانی نکردهایم، تاکید کرد: باید معرفی محصولات را با هدف صادرات در دستور کار قرار دهیم، برای تحقق این امر نیازمند برند سازی و شناسنامه دار کردن محصولات هستیم.
نسیم دلفان – به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، جهانبخش دولتشاه امروز در حاشیه جلسه طرح ملی شناسنامه دار کردن باغات استان، اظهار کرد: شناسنامه دار کردن باغات و حتی محصولات زراعی یک ضرورت است، برای صادرات محصولات وجود کیو آر کد یک نیاز مبرم است.
وی با تاکید بر اینکه شناسنامهدار کردن باغات و گلخانهها یه یک عزم و همت جهادی نیاز دارد، گفت: با توجه به ظرفیتهای مهم استان به ویژه در حوزه محصولات باغی باید همه دست به دست هم دهیم تا در مسیر شناسنامهدار کردن باغات قدمبرداریم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: وجود باغات متمرکز انجیر، وجود انارستان متمرکز و دیگر محصولات ضرورت شناسنامهدار کردن باغات را دو چندان کرده است.
وی گفت: با وجود این ظرفیتها اما سهم ما از صادرات زیاد نیست، چون محصولات ما فاقد برند هستند، همین امر موجب شده محصولات ما حتی در حوزه زراعی هم به اسم دیگر استانها صادر شود.
دولتشاه با اشاره به اینکه ما در خصوص معرفی و عرضه محصولات کشاورزی اعم از باغی و زراعی کار چندانی نکردهایم، تاکید کرد: باید معرفی محصولات را با هدف صادرات در دستور کار قرار دهیم، برای تحقق این امر نیازمند برند سازی و شناسنامه دار کردن آنها هستیم.
در ادامه این همایش ساروقی عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران و رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان به تبیین وظایف و اختیارات نظام صنفی کشاورزی (اتاق اصناف کشاورزی)و همچنین دفاع از حقوق بهره برداران ، ساماندهی و سازماندهی و نیز هویت بخشی به مشاغل بخش کشاورزی پرداخته و گفت: ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی در اعتبار بخشی به پروانه های صادره از سوی اتاق اصناف کشاورزی به همه سازمان ها، بانک ها و شرکت های زیرمجموعه وزارتخانه ارسال شده و معاونت اقتصادی وزارت کشور هم طی نامه ای اعتبار آن را به استانداری ها اعلام نموده است.
وی همچنین به اهمیت و تاثیر شناسنامه دار کردن باغات در تصمیم گیری های کلان و خدمات رسانی هرچه بهتر به باغداران پرداخت و اظهار امیدواری کرد که شناسه اختصاص داده شده به هر واحد باغی در آینده باعث توسعه اقتصادی و پایداری تولید در بخش باغبانی کشور خواهد بود.
ساروقی در ادامه در خصوص صدور پروانه کسب و شناسنامه و نیز صدور کد ۱۸ رقمی شناسه محصول و کد QR که از طرف وزارت جهاد کشاورزی به اتاق اصناف کشاورزی واگذار شده است اشاره کرد و در رابطه با نظارت بر تولید محصول سالم از زمان تولید و مراحل مختلف آن و رصد میزان استفاده از سم، کود و نیز میزان نیترات موجود در محصول مطالبی بیان نمودند.
وی در پایان سامانه سبک که سامانه تخصصی اتاق اصناف کشاورزی ایران جهت صدور شناسنامه و پروانه کسب میباشد را جهت حاضرین تشریح نمود.