
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان گفت: بنا داریم تا قبل از پایان سال ۱۴۰۱ تمامی باغات لرستان را مجهز به کد “کیو آر ” کنیم.
نسیم دلفان ، محمدحسین کیانیفر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ، با بیان اینکه کد “کیو آر” نقش مهمی در تعیین شفافیت، شناسنامه محصول و میزان استفاده از سموم موجود در آن دارد، اظهار داشت: در جهاد کشاورزی باید برنامهها به روز باشد، زیرا با سفره مردم در ارتباط است.
وی با بیان اینکه بنا داریم تا قبل از پایان سال ۱۴۰۱ تمامی باغات استان لرستان را مجهز به کد “کیو آر” کنیم، افزود: با کددار شدن باغات، شرکتها و کارخانههای فرآوری به صورت مستقیم با کشاورز و با باغدار مربوطه قرارداد میبندند و دستهای دلالان و سیستم دلال بازی و متضرر شدن کشاورزان حذف میشود که اقدامی مناسب در جهت حمایت از کشاورزان و باغداران است.
کیانیفر عنوان کرد: نصب کد “کیوآر” بر روی محصولات با ارائه جزئیات تولید محصول کشاورزی، مکان، محل تولید و شیوه تولید قابلیت اجرایی دارد و به سه زبان دنیا ترجمه خواهد شد که در معرفی و برندسازی محصولات و منطقه تولید هر محصول بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه استان لرستان به عنوان اولین استان پیشگام در اجرای این طرح بوده و پلتفرم شناسنامه و سامانه اجرای طرح نیز آماده شده است، بیان کرد: بنا داریم تا قبل از پایان سال ۱۴۰۱ این طرح را در سطح استان اجرا کنیم.
کیانیفر تصریح کرد: البته سابق بر این نیز در مازندران کارهایی در این زمینه انجام شده، اما به صورت محدود بوده است و استان لرستان اولین استان در زمینه اجرای این طرح در سطح وسیع خواهد بود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان گفت: کد “کیو آر” در واقع به عنوان طرحی برای شناسنامهدار کردن باغات و زراعات محسوب میشود و باغداران و کشاورزان میتوانند از مزایای این طرح و دریافت تسهیلات از طریق این شناسنامه بهرهمند شوند.
وی افزود: سطح باغات استان لرستان بیش از ۴۸ هزار هکتار بوده که حدود ۷ هزار هکتار از آنها غیربارور و ۴۲ هزار هکتار آنها بارور است و سالانه ۳۲۰ هزار تن محصولات باغی از آنها تولید و روانه بازارهای فروش میشود.