پنجشنبه , ۹ فروردین ۱۴۰۳

اسامی استان های مشمول لایحه افزایش نمایندگان مجلس/آیا دلفانیان به آروزیشان خواهند رسید؟

با نگرش به اینکه تفکیک حوزه انتخابیه دلفان از سلسله به تصویب وزارت کشور رسیده و اکنون در مجلس مورد بررسی قرار گرفته آیا نماینده شهرستان به واقع به قول خود عمل کرده و سرسختانه از این مطالبه عمومی مردم منطقه دفاع خواهد کرد؟…


نسیـــم دلفــان – برابر قانون و آیین نامه داخلی مجلس هر ده سال یکبار تعداد نمایندگان مجلس افزایش می یابد.

در این باره نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس ، اظهار داشت : طرح افزایش تعداد نمایندگان به زودی در صحن‌ علنی بررسی می‌شود.

بر اساس این طرح تعداد نمایندگان مجلس از ۲۹۰ نفر به ۳۱۰ نفر افزایش می‌یابد.

محمدابراهیم رضایی با تاکید بر پایان روند بررسی طرح افزایش تعداد نمایندگان و اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، گفت: این طرح در نشست پایانی کمیسیون بررسی نهایی و به تصویب رسید و در هفته‌های بعد از تعطیلات مجلس در صحن علنی رسیدگی می شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در ۲۰ استان کشور ۲۰ نماینده اضافه شده‌اند، گفت: این استان‌ها برای افزایش تعداد نمایندگان خود اصلاحاتی را در ترسیم حوزه‌های انتخابیه انجام می‌دهند.

وی درباره اسامی استان‌های دارای افزایش تعداد نماینده مجلس، توضیح داد: بر اساس طرح افزایش تعداد نمایندگان و اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه، استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان‌غربی، همدان، قزوین، فارس، چهارمحال و بختیاری، البرز، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، سیستان و بلوچستان، یزد، کرمان، مازندران، کرمانشاه، تهران، بوشهر، اصفهان، خوزستان و لرستان مشمول این طرح شده و هر یک از آن‌ها دارای یک نماینده اضافه می‌شوند.

نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، گفت: طبق این لایحه تعداد نمایندگان مجلس از ۲۹۰ نفر به ۳۱۰ نفر افزایش می‌یابد.

بر این اساس یکی از نمایندگان اضافه شده به تعداد نمایندگان مجلس مربوط به استان لرستان است.

این نماینده جدید به کدام شهرستان از لرستان اختصاص خواهد یافت.

یکی از حوزه های انتخابیه استان لرستان که با توجه به داشتنن استحقاق یک نماینده مستقل ، سالهاست این خواست عمومی مردم را فریاد می زند شهرستان دلفان است.

شهرستان دلفان از نظر جغرافیایی و همچنین از نظر جمعیت و نیز شرایط اقلیمی و اجتماعی (طوایف مختلف) از چندین و چند سال پیش استحقاق نماینده ای مستقل را یافته است.

همین شرایط باعث شده اشتراک نمایندگی مجلس در این شهرستان با شهرستان همسایه همیشه با حاشیه های جنجال برانگیزی همراه باشد و حتی در چندین مورد به درگیری های غیر متعارف کشیده شده است.

متاسفانه به رغم خواست عمومی مردم در بحث نمایندگی مجلس اما برخی نمایندگان ادوار گذشته استان ، منفعت شخصی خود را بر این خواست عمومی ترجیح داده و مخالف جدایی این دو حوزه انتخابیه بودند.

حتی در حال حاضر نیز برابر آنچه که از رفتار نماینده فعلی شهرستان برداشت می شود متاسفانه میل چندانی در ایشان نیز برای جدایی این دو حوزه انتخابیه احساس نمی شود.

این در حالی است وی این برداشت افکار عمومی را اشتباه قلمداد کرده و اظهار می دارد به هیچ وجه مخالف این موضوع نیست.

آیا نماینده سلسله و دلفان از این آزمون سربلند بیرون می آید؟

به هر حال اکنون که طرح جدایی این دو حوزه در وزارت کشور تصویب شده و بزودی در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد با توجه به دفاعیات ایشان و تلاش برای هم آهنگ کردن مجمع نمایندگان استان جهت محقق شدن این خواست به حق مردم ، نشان خواهد داد که شایعات مطرح شده درباره مخالف بودن وی تا چه حد اشتباه بوده است!

نماینده شهرستان چندین بار از خبرنگاران خواست که روی قضیه جدایی این دو حوزه زوم نکنند و بگذارند موضوع طبق آنچه که ایشان و تیم مشاورانش برنامه ریزی کرده اند پیش برود ، وی دلیل این حرفش را رقابت شهرستان دیگری در شرق استان لرستان برای گرفتن نماینده جدید عنوان کرد.

بزودی مشخص خواهد شد ایشان چگونه و طبق چه برنامه ای مدافع جدایی حوزه انتخابیه دلفان از سلسله خواهد بود و آیا وی به واقع به قول خود عمل کرده و سرسختانه از این مطالبه عمومی مردم منطقه دفاع خواهد کرد؟

چندی پیش خبرنگار نسیم ، گفتگوی مفصلی را با نماینده عالی دولت در شهرستان دلفان انجام داد که جا دارد خلاصه ای از آن را به اطلاع شما مخاطبان خوب دلفانی برسانیم ، امیدواریم مورد توجه مردم و مسئولین قرار گیرد.

فرماندار دلفان در این خصوص اظهار داشت‌: قانون در کشور ما درست نوشته شده و درست تصویب شده، لذا هنگام اجرا، اکثر مواقع قواعد به گونه‌ای طراحی می‌شود که چندان به نفع استان‌های محروم تمام نمی‌شود.

“علی باقری” گفت: استان‌هایی که نمایندگان بیش‌تری دارند با توجه به این که در بدنه دولت‌ها همیشه دارای افراد بانفوذی بوده‌اند طبیعتأ قدرت چانه‌زنی بالاتری هم داشته و دارند، لذا از مصوبات دولت و مجلس با توجه به نفوذی که دارند منفعت بیش‌تری برای استان‌های‌شان کسب می‌کنند.

وی افزود: امیدوارم این بالا بودن قدرت چانه‌زنی و تاثیر‌گذاری استان‌های بزرگ و توسعه‌یافته سبب نشود که در مورد لایحه و قانون افزایش تعداد نمایندگان باز هم استان‌های کم‌تر توسعه‌یافته مانند لرستان نادیده گرفته شوند.

باقری تصریح کرد: با توجه به این که حداقل تا ۱۰ سال آینده چنین موقعیتی فراهم نخواهد شد‌، امیدواریم مجمع نمایندگان استان و همچنین مسئولینی که در بدنه دولت و مجلس دارای نفوذ کافی هستند بتوانند در خصوص اضافه شدن تعداد نمایندگان استان تلاش کنند.

اگر فقط یک نماینده به استان اضافه شود به نظر شما بایستی در کدام یک از شهرستانهای لرستان بکارگیری شود؟

فرماندار دلفان در پاسخ به این سؤال گفت‌: نظر من این است که مسوولان و مجمع نمایندگان استان باید شاخص‌های مهمی از جمله جمعیت‌، تعداد روستاهای دارای سکنه‌، وسعت شهرستان‌ها و همچنین فاصله و پراکندگی بخش‌ها و روستاهای هر منطقه را در نظر بگیرند و اگر این آیتم هایی که بنده اشاره کردم را عادلانه بررسی کنند شک نکنید که شهرستان دلفان استحقاق یک نماینده مستقل را دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: برابر آخرین سرشماری کشور که در سال ۹۰ انجام گرفت‌، جمعیت دلفان حدود ۱۴۵ هزار نفر اعلام شد که پس از ۲ سال اکنون به بیش از ۱۵۰ هزار نفر رسیده است.

باقری بیان داشت: جدول آمار سال ۹۰ نشان می‌دهد این شهرستان از نظر مساحت و وسعت جغرافیایی جزء چند شهرستان اول استان و از نظر روستاهای دارای سکنه در بین استان پس از خرم‌آباد دومین شهرستان است.

 توان یک نماینده چقدر است؟

فرماندار دلفان با اشاره به تلاش‌های نماینده شهرستان در مجلس خاطر‌نشان کرد: نماینده شهرستان دلفان و سلسله در واقع نماینده جمعیتی بالغ بر ۲۲۰ هزار نفر است و آن هم با چه وسعتی که در این دو حوزه خصوصأ دلفان وجود دارد و همچنین پراکندگی روستاهای شهرستان.

باقری اضافه کرد: واقعأ توان یک نماینده مگر چقدر است و چگونه می‌تواند به این دو حوزه با این همه جمعیت و روستاهای متفرق در وسعتی حدود ۳۵۰۰ کیلومتر و تقریبأ ۶۵۰ روستا رسیدگی کند؟ سرکشی و پی‌گیری مشکلات مردم با این تعداد روستا در این دو حوزه کار ساده‌ای نیست. همه این‌ها نشان می‌دهد که ضروری است حوزه‌های دلفان و سلسله از هم تفکیک شوند.

نماینده عالی دولت در دلفان تاکید کرد: برخی از نمایندگان مجلس در استان با رأی حدود ۱۱ هزار نفری راهی مجلس شدند و اگر این مقدار را با شهرستان دلفان مقایسه کنید می‌بینید که به یک‌سوم هم نمی‌رسد.

 توسعه استان‌های کمتر توسعه‌یافته سبب امنیت یش‌تر برای مردم شهرهای بزرگ خواهد شد

این مقام مسئول اشاره کرد: اگر از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنیم باید گفت که نمایندگان و مدیران استان‌های توسعه یافته و بزرگ کشور بایستی همت کنند تا امکانات و ابزار لازم برای توسعه را به سمت استان‌ها و شهرستان‌های محروم سوق دهند.

باقری اظهار نمود:  برای این حرفم دلایل خاصی دارم‌، اولأ عدالت اجتماعی که محور گفتمان انقلاب ماست بر مبنای همین حرف است و دوم این که محرومیت و پایین بودن امکانات رفاهی و شغلی در مناطق محروم باعث می‌شود که افراد زیادی از مردان و حتی زنان بی‌بضاعت این مناطق برای کسب درآمد و رفاه به سمت استان‌ها و مناطق بهره‌مند و توسعه یافته مهاجرت کنند و گاهأ با توجه به این که از یافتن کاری مناسب و درآمدزا ناامید می‌شوند ناچارأ روی به سمت مشاغل کاذب و غیر‌قانونی می‌آورند. البته این در خوش‌بینانه‌ترین حالت است و اکثر مواقع باعث افزایش جرائمی از قبیل فروش مواد مخدر‌، قاچاق کالا و ارز‌، سرقت خودرو‌، جیب‌بری‌، دزدی اموال مردم‌، کلاه‌برداری و خیلی از تخلفات دیگر و نهایتأ ایجاد نابه هنجاری‌های اجتماعی می‌گردد.

وی تاکید کرد: قصدم توهین به کسانی نیست که برای یافتن کار به استان‌های دیگر می‌روند اما باید پذیرفت که چنین معضلاتی وجود دارد.

به گفته باقری در استانهای بزرگ‌، خیلی از متخلفین دستگیر شده مربوط به استان‌ها و شهرستان‌های محروم‌اند و این نشان می‌دهد که اگر ریل قطار توسعه را به سمت استان‌های کمتر توسعه‌یافته هدایت کنیم کاری نابه‌جا نبوده و چه بسا امنیت و آسایش بیش‌تر برای مردم و شهرهای بزرگ کشور را به دنبال دارد، لذا می‌طلبد که مسئولین و نمایندگان استان‌های بزرگ کشور نیز نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

 موقعیت استراتژیک دلفان

اگر از این موقعیت در راستای توسعه و پیشرفت استفاده نشود نتیجه معکوس خواهد داشت.

شهرستان دلفان با توجه به موقعیت استراتژیکی که در استان دارد و مرز بین چهار استان همدان‌، لرستان ، کرمانشاه و ایلام میدان آماده‌تری برای روی آوردن مردم به تخلفاتی همچون قاچاق کالا‌، مواد مخدر و انواع و اقسام مشاغل کاذب و غیر قانونی دارد، لذا با نگرش به جمعیت این شهرستان و نبود امکانات و ابزار لازم برای اشتغال‌زایی مردم‌، از مسئولین امر خواستاریم توجه ویژه‌ای به این منطقه داشته باشند.

این موضوع بارها و بارها حتی از زبان امام جمعه شهرستان دلفان نیز در خطبه‌های نماز جمعه بیان شده و اهالی رسانه دلفان نیز به شدت پی‌گیر آن هستند تا خواسته‌های به حق مردم را به گوش مسئولین برسانند.

در حال حاضر یکی از خواسته‌های مردم دلفان داشتن یک نماینده مستقل و مجزا می‌باشد که امیدوارند مورد توجه دولت و مجلس قرار گیرد.

…………………

خبــرهــــای مـرتبــــط

…………………

» ضرورت تفکیک حوزه انتخابیه دلفان از سلسله در بیانات نماینده ولی فقیه در این شهرستان

» فرماندار دلفان خواستار تفکیک حوزه انتخابیه دلفان و سلسله شد

» ضرورت تفکیک حوزه انتخابیه دلفان و سلسله از نگاه پروفسور علی باقر طاهری نیا

» طرح تقسیم حوزه‌های انتخابیه و افزایش نمایندگان/آیا نماینده سلسله و دلفان از این آزمون سربلند بیرون می آید؟

۲ نظر

  1. با سلام
    سخنان فرماندار بومی محترم در وصف بیکاران دلفانی جویای کار در سایر استانهای برخوردار در نوع خود جالب توجه است.ایشان هروقت با رسانه ها لب به سخن میگشایند یا دلفان را جرم خیز مینامند و یا مهاجرین مظلوم جویای کار را با واژه های تأسف بار مطروحه در خبر فوق همراهی مینمایند.
    انتظار این است ایشان در بیاناتشان دقت کافی را داشته باشند زیرا سایر هموطنانمان در دیگر نقاط کشور میتوانند مخاطب مدیاهای مجازی دلفان باشند.
    جناب باقری عزیز ، از شما که بومی دلفان هستید انتظار چنین ادبیاتی را نداریم.

  2. طبق قانون هر صد و پنجاه هزار نفر جمعیت باید یک نماینده در مجلس داشته باشد و استان لرستان هم با دو میلیون نفر جمعیت باید حداقل ۱۲ نماینده در مجلس داشته باشد.الان اردبیل پانصدهزار نفر جمعیت سه نماینده در مجلس دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *