پنجشنبه , ۹ فروردین ۱۴۰۳

۵ دانشمندی که جهان را متحول کردند+عکس

در بین تمامی دانشمندان این کره خاکی، هستند کسانی که دست به کارهای فوق‌العاده‌ای زده‌اند و یا چیزهای را کشف کرده‌اند که بعدها موجب تحول در دنیا شده است. در ادامه با ۵ تا از دانشمندانی که کارهایی خارق‌العاده را انجام داده‌اند، آشنا می‌شوید…


۱ – ماری کوری اسکودوسکا (Marie Curie Sklodowska: میلادی ۱۸۶۷-۱۹۴۳ )

ماری کوری اولین زنی بود که جایزه نوبل را به نام خود ثبت کرد. کوری،‌ مخترع و دانشمندی بود که به عنوان پنجمین فرزند خانواده خود در سال ۱۸۶۷ در ورشو لهستان متولد شد.

ماری کوری همواره یک نمونه الهام بخش و انگیزه‌آور برای دانشمندان مختلف زن به دلیل عزم قوی در کارش بوده‌ است. او کسی بود که اولین دستگاه اشعه ایکس را برای کمک به سربازان مجروح در جنگ، اختراع نمود.

رادیوم یکی دیگر از اختراعات بزرگ اوست. کوری عناصر مختلفی را برای بررسی فعالیت‌های رادیویی خود آزمایش کرد و عنصر شیمیایی توریم را کشف نمود. همچنین او را به دلیل اختراع مواد رادیو اکتیو، با نام “مادر بمب اتم” نیز می‌شناسند.

۲ – لویی پاستور ( Louis Pasteur : میلادی ۱۸۲۲-۱۸۹۵ )

لویی پاستور کمک شایانی را در زمینه فناوری و پزشکی نموده‌ است. این نابغه در سال ۱۸۲۲ متولد شد و بیشتر عمر خود را صرف آزمایشات شیمی و میکروبیولوژیکی کرد.

پاستور اولین دانشمندی بود که به مطالعه در مورد تخمیر عناصر مواد غذایی پرداخت که منجر به کشف میکروب شد. او همچنین در مورد پیدایش حیات ارایه‌هایی را انجام داد و نظریه‌ای را به نام “نظریه میکروب” منتشر کرد. او فرآیند پیچیده‌ای را برای تصفیه خالص شیر از میکروب‌ها بوجود آورد که به اسم “پاستوریزاسیون” شناخته می‌شود.

علاوه بر این، پاستور نخستین دانشمندی بود که اقدام به کشف واکسن هاری و سیاه‌زخم و همچنین درمان تب نفاسی (puerperal) نمود. او همچنین نظریه‌ای را درمورد عدم تقارن کریستال‌های مولکولی ارایه کرد.

۳ – اسحاق نیوتون ( Sir Isaac Newton: میلادی ۱۶۴۳-۱۷۲۷ )

نیوتون در سال ۱۶۴۳ در شهر ولستروپ انگلستان چشم به جهان گشود. مهترین شناختی که از او وجود دارد، کشف قانون جاذبه زمین است. او دانش‌آموز ضعیفی بود و وضعیت خانوادگی سختی داشت. با این حال، علاقه زیادیبه ساخت اسباب‌بازی‌های مکانیکی و مدل‌های آسیاب بادی از خود نشان می‌داد.

نیوتون نظریه گرانش و جاذبه را با ابداع حساب دیفرانسیل و انتگرال به شکل غیر قابل وصفی انجام داد. با انقلاب نوین در ریاضیات، حساب دیفرانسیل از قضیه دوجمله‌ای تا سری‌های بی‌نهایت مشتق می‌شود که می‌تواند با دقت زیاد ناحیه داخلی منحنی یا نرخ تغییر آن را اندازه‌گیری نماید.

او همچنین نظریه جزر و مد را که به سبب نیروی گرانشی خورشید، ماه و زمین اتفاق می‌افتد، اثبات نمود.

۴ – آلبرت اینشتن ( Albert Einstein: میلادی ۱۸۷۹-۱۹۵۵)

وی در سال ۱۸۷۹ در اولم آلمان به دنیا آمد، که به‌ عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان متحول‌کننده جهان تاکنون شناخته شده‌ است. “مرد قرن” برخی از آثار جذاب در فیزیک را از خود برجای گذاشته‌ است که باعث شده تا او را به نام پدر فیزیک مدرن برای کمکی که در توسعه نظریه نسبیت عام انجام داد، بشناسند. معروف‌ترین معادله جهان موسوم به E = mc 2، بر اساس این تئوری بدست می‌آید.

۵ – نیکولا تسلا ( Nikola Tesla: میلادی ۱۸۵۶-۱۹۴۳)

این دانشمند صربستانی به دلیل دانش فراوان خود در زمینه علوم مختلف در بالای لیست قرار گرفته‌ است.

او فردی با روحیه سرد و بی‌منطق بود که در سال ۱۸۵۶ متولد شد. تسلا توانایی گفتگو با ۸ زبان مختلف را و می‌توانست یک کتاب کامل را تنها با یک بار مطالعه جمع‌بندی کند. همچنین قادر بود تا وسیله‌ای را با نگاه اول و بدون یادداشت کردن جزئیات آن بسازد. واقعیت جالبی که درمورد او وجود دارد این بود که در تمام طول زندگی‌اش مجرد ماند.

تسلا تقریبا همه چیزهایی را که بدست خود ساخته بود، افشا نکرد تا اینکه بعدها توسط دانشمندان دیگر زمان خود اختراع شد. تسلا جریان AC را پیش از آن‌چه که به ادیسون نسبت داده شده‌ است، ایجاد نمود. مارکونی کسی بود که به خاطر اختراع رادیو جایزه نوبل را دریافت نمود و برای این کار از تمام ایده‌های تسلا استفاده کرد. اشعه ایکس توسط “رونتگن” و رادار به‌ وسیله “واتسون وات”تمام ابداعاتی است که به وسیله نیکولا تسلا پایه‌گذاری شده‌ است.


 تازه ترین اخبار منطقه را مستقیمأ از طریق ترمینال خبری نسیم دلفان دریافت کنید.
برای عضویت در کانال خبری نسیم دلفان روی تصویر زیر کلیک نمایید.

12

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *