آخرین خبرها

سفره‌ای رنگین از جنس «سلامت» ؛ دانش‌آموزان دختر دلفانی که کدبانو شدند

برای معرفی غذاهای سنتی دلفان و آشنایی دانش آموزان با غذاهای سالم، دبستان «عصمت» این شهرستان «سفره سلامت» پهن کرد…

سفره سلامت

نسیم دلفان – به گزارش خبرگزاری مهر ، «بسیج ملی تغذیه» فرصتی را فراهم کرد تا مرکز بهداشت و درمان شهرستان دلفان با همکاری دبستان دخترانه «عصمت» اقدام به برپایی سفره سلامت کنند که علاوه بر اینکه از نحوه پخت‌وپز دانش آموزان به‌عنوان مادران فردای این سرزمین آشنا شوند، با اجرای این برنامه فرهنگ غذای سالم را برای سایر دانش آموزان نهادینه و به نمایش بگذارند.

در این روز دبستان «عصمت» حال و هوای دیگری به خود گرفته بود، این را از چهره شاداب دختران ابتدایی این مدرسه به‌خوبی می‌توان مشاهده کرد که می‌خواهند در یک رقابت آن‌هم از نوع پخت‌وپز غذای سالم شرکت کنند.

با فراخوانی که از طرف مرکز بهداشت شهرستان و دبستان «عصمت» به دانش آموزان ابلاغ می‌شود از دانش‌آموزانی که علاقه‌مند هستند در مسابقه پخت‌وپز غذای سالم که به مناسبت «بسیج ملی تغذیه» اجرا می‌شود شرکت کنند و در پایان به نفرات برتر جوایزی اهدا خواهد شد.

رئیس مرکز بهداشت و درمان شهرستان دلفان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما که بر دوش واحد تغذیه این اداره نهاده شده است ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای سالم و بهداشتی است افزود: با توجه به اهمیت تغذیه بر سلامتی افراد جامعه و اینکه مصرف غذای سالم چه نقشی در  سلامت انسان به‌ویژه کودکان دارد همواره این‌گونه برنامه‌ها در دستور کار واحد تغذیه قرارگرفته است.

یوسف رضا جهانیان با اشاره به اینکه در این جشنواره که به مدت یک روز در دبستان دخترانه «عصمت» این شهرستان برپا شد از انواع غذاهای سنتی و مرسوم در استان لرستان توسط دانش آموزان پخت شد و به نمایش گذاشته شد افزود: علاوه بر این دانش آموزان با تهیه انواع سوغات استان خود و نمایش صنایع‌دستی از قبیل گلیم، جاجیم و … هنر شیر زنان لرستانی را در حاشیه این جشنواره به نمایش گذاشتند و تاریخ و فرهنگ این دیار را زنده نگه داشتند.

وی اظهار داشت: در این جشنواره ۱۰ تیم حضور داشتند که هرکدام باسلیقه خاص خود اقدام به پخت غذاهای سالم و تهیه انواع آش و دسرهای متنوع کردند و سفره‌ای رنگین از جنس سلامت را به نمایش گذاشتند.

رئیس مرکز بهداشت و درمان دلفان هدف از اجرای این برنامه را گرامیداشت بسیج ملی تغذیه و ترویج فرهنگ مصرف غذای سالم در بین خانواده‌ها عنوان کرد و ادامه داد: در پایان این جشنواره هیئت داوری با بررسی چگونگی تهیه غذا و سایر مخلفات و میزان سالم بودن آن تیم‌های اول تا سوم را معرفی کرد که از طرف مرکز بهداشت به برگزیدگان علاوه بر لوح یادبود جوایزی نیز اهدا شد.

جهانیان با تأکید بر اینکه مصرف غذاهایی که بر اساس اصول علمی و با در نظر گرفتن تمامی احتیاجات بدن ما تنظیم‌شده باشد می‌تواند تضمین‌کننده سلامت افراد جامعه باشد اظهار داشت: درصورتی‌که ما بتوانیم از غذاهای ناسالم ازجمله «فست فود» و کنسرو شده پرهیز کنیم و به‌جای آن از غذاهای سالم و بهداشتی استفاده کنیم علاوه بر اینکه قوای دفاعی بدن را به صورتی بسیار اساسی و قابل‌ملاحظه افزایش می‌دهد، مانع از دست رفتن قوای فعال جسمی و حتی روحی در هر انسانی خواهد شد.

بنابراین گزارش، مرکز بهداشت شهرستان دلفان در طول ایام سال با اجرای این برنامه‌ها تلاش می‌کند با همکاری سایر ادارات، مدارس و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای با آموزش‌های لازم و توصیه‌های بهداشتی  فرهنگ استفاده از غذاهای سالم و بهداشتی و دوری از مصرف غذاهای ناسالم را در شهرستان ترویج دهد.

………………………………

کانال خبری نسیم دلفان بصوت ۲۴ ساعته و آنلاین جدیدترین و داغ ترین خبرها را در اختیار شما قرار خواهد داد.

برای پیوستن به کانال خبری ما لطفأ روی تصویر زیر کلیک نمایید.

12

۲ نظر

  1. دلفانی-مطالبه گر و حق گرا

    ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت برگزار کنندگان این طرح، لازم دانستم به عنوان یک شهروند مواردی را به سمع و نظر شما برگزارکنندگان و حامیان این طرح برسانم:
    اولاً از اینکه ما به فرزندانمان در خصوص فرهنگ سفره آرایی و سلامت تغذیه آموزش بدهیم ولو با برگزاری همایش و یا کلاس درس و کارگاه و یا آموزش از طریق خانواده و والدین، کار بسیار پسندیده ای انجام داده ایم، چراکه فرهنگ دینی و ملی ما در کنار هم به مراتب به حساسیت این موضوع پرداخته اند و در مواردی آن را خیلی مهم و ضروری نیز دانسته اند!!! اما نکته ای که اینجا قابل طرح است این است که این مهم روش و سازوکاری دارد و ورود به این موضوع در صورتی که کارشناسانه نباشد چه بسا اسباب آسیب های بیشتری را فراهم آورد!!! لذا مرور بندهای ذیل خالی از لطف نمی باشد.
    ۱- اگر این طرح «««سفره‌ای رنگین از جنس «سلامت»»»» نام دارد پس چرا بجز چند قلم محدود از خوراکی ها شامل سبزیجات و میوه ها و در حدود کمتری آش ها، ما شاهد غذاهایی ناسالم و غیر مفید بر سر سفره ها هستیم؟!
    ۲- به قول خودتان ارائه ««« انواع غذاهای سنتی و مرسوم در استان لرستان »»» یکی از اهداف این جشنواره بوده در حالی که در اکثر سفره ها بجز چند کاسه آش که آن هم صرفاً متعلق به ما نیست چیز دیگری به چشم نمی خورد!!؟!؟؟
    ۳- آیا فقط با تحمیل مخارج سنگین رقابتی بین دانش آموزان و برجسته کردن متمکنین و شکستن دل خانواده های بی بضاعت می شود به قول خودتان فرهنگ سلامت غذایی را بین جامعه ترویج داد؟؟!!
    ۴- آیا نمی دانید که با برگزاری چنین جشنواره هایی به صورت کارشناسی نشده عملاً و عامدانه تیشه بر ریشه ی فرهنگ کهن و اصیل ملی و مذهبی مان که هردو بر عدم و پرهیز از اسراف تأکید دارند می زنید و از همین سنین فرزندانمان را به عرصه رقابت در ظواهر مادی و توجه به شکم پرستی سوق می دهید و آنان را نه تنها به سمت سلامت هدایت نمی کنید بلکه به سمت ناسالمی و اضافه وزن و چاقی و به تبع آن بیماری هایی نظیر دیابت و چربی خون و … حرکت می دهید؟؟!!
    ۵- هیچ می دانید که بسیار ممکن و سهل تر و به مراتب تأثیر گذارتر بود که با دعوت از کارشناسان تغذیه و دیگر متخصصان مرتبط با سلامت به مدارس و یا در سالن های کنفرانس عمومی به صورت دوره ای و علمی آموزش داده می شد؟؟!! و یا با چاپ و تکثیر بروشور و یا کتابچه های آموزشی در مدارس به سمت این مهم حرکت می کردید؟؟!!!
    ۶- البته شاید لذت خوردن غذاهای لذیذ و البته ناسالم و انگشت به دهان کردن بسیاری از دانش آموزان بی بضاعت به مزاج برخی افراد خوشتر از آموزش صحیح و علمی و صددرصد ماندگارتر باشد!!!!!
    ۷- در پایان امیدوارم اصحاب رسانه و عاشقان توسعه فرهنگ و سلامت برای همگان در تمامی اصناف بتوانند با پیشنهادات خود در رسانه های عمومی و مراکز آموزشی دوشادوش هم به ترویج سبک زندگی سالم و پویا در حوزه ی فرهنگ بومی و مذهبی کمک رسانی نمایند.
    با آرزوی توفیقات روز افزون برای همه ی دوست داران فرهنگ و توسعه.۱۳۹۶/۱۱/۱۱.

  2. واقعا عالی، اینجور برنامه ها حتما در پیشرفت فرهنگ شهرمان تآثیر خواهند داشت

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.